Om demoner och domäner

Onda andar och demoner? Nja, det går att tacka nej

Igår höll jag en publik demonstration av transmediumskap, en seans där visuella fenomen ingick. En person som tidigare varit hos mig på privatsittning, och då fått återförenas med sin bortgångna farfar, fick igår se honom med egna ögon.

Det kallas transfiguration på mediumspråk och betyder att andevärlden tillfälligt återskapar sina kroppar i subtil energi. Den här kvinnan fick dessutom återse flera av sina anhöriga. Så är det relativt ofta, att flera anhöriga kommer till samma person i publiken.

Efteråt frågade en deltagare om personer som varit onda kunde komma igenom under en seans av det här slaget. Jag svarade ungefär på samma sätt som jag gör i min senaste bok Medium, att det är inget jag känner till  och heller inget jag oroar mig för.

Ibland hör personer av sig via mejl el. telefon som haft negativa erfarenheter av den osynliga världen. I min senaste bok återger jag spiritualismens syn på onda andemakter, satan, demoner et.c. som på denna punkt skiljer sig från katolicismen och andra världsreligioner, äldre ockulta magiska läror m.m.

Spiritualismen förnekar inte att människor har skrämmande oförklarliga upplevelser, utan säger bara att det inte rör andevärlden eller våra nära och kära som gått ur tiden.

Ett spiritualistiskt mediums uppgift är att förmedla kärlek och fortlevnadsbevis. Det gör inte anspråk på att förklara t.ex. teodicéproblemet utan håller sig till de sju principerna och sitt kunnande om spiritualismens verktyg – mediumskapet.

Det skulle aldrig hålla om ett medium blandade in onda andar et. al.  under publika seanser. Det skulle direkt sänka energierna och ge fel fokus. Att etablera en länk mellan oss och andevärld är en skör process som inte har råd med negativa influenser.

Min senaste bok Medium finns att köpa här exempelvis  https://www.bokus.com/

Mediumkongressen verkar för kollegialt stöd

Nu i veckan var vi några supergrymma yrkesmedier som hade vårt första, men inte sista, möte hos mig. Meningsfulla samtal och utbyte av erfarenheter. Att vi som jobbar i den här branschen inte betraktar varandra som rivaler utan som kollegor.

Det handlar om kärlek men inte cheap talk kärlek, utan i handling. Kärlek uttrycks bäst i verkligheten, i gärningarna.

Vi som sågs var Marita Pettersson, kyriotes.se, MariaTherese Bohman Agerhill, mithera.se, Ammis Reiman, free-spirit.nu och Vivi Linde, vivi.tarotguiderna.se.
Mer om detta kommer …
#mediumkongressen

 

Nästa fredag skriver jag min blogg från ett soligt och varmt ställe där det finns sandstrand. Och spa. Och powerwalks i soluppgången.

Och meditation.

Och koncentration.

The quieter you become, the more you can hear!

Kram från Camilla